🟩 15-11-2023

Pilot fitheidsmeting KNVB

Op de thuisbasis en trainingsaccommodatie van COVS Oss-Uden, bij FC Uden, vond deze avond een van de pilots plaats van een fitheidsmeting voor officials. Een kleine dertig (assistent-)scheidsrechters waren present om na een goede warming-up onder leiding van trainer Piërre-Leon Cornelissen deze test om de fitheid van de official te meten aan te gaan.

Hoe zag deze pilot eruit? Officials werden opgedeelt in twee leeftijdsgroepen, van vóór en na 1975, en moesten telkens over een afstand van veertig meter heen en terug lopen binnen een bepaalde tijd, met een korte rustpauze, waarna het tempo telkens werd opgevoerd. Begonnen werd met een snelheid van 8 km/u en eindigend met een snelheid van 22 km/u; oftewel, bij die laatste binnen zes seconden de veertig meter overbruggen. Dat lukte uiteindelijk niemand, want de meesten gaven aan dat deze test behoorlijk pittig is en na het rustige begin het uiterste vraagt van de official. 

12-10-2023
⚽ Aankondiging Pilot KNVB en presentatie Martin Pérez

Vanuit de KNVB zijn ze bezig met de uitrol van een fitheidsmeting voor officials.
Hiervoor willen ze graag beginnen met een pilot bij diverse COVS-groepen. COVS Oss-Uden is benaderd om de pilot voor (assistent-)scheidsrechters op onze trainingsaccommodatie te voldoen. Woensdag 15 november is deze pilot Fitheidsmeeting georganiseerd door de KNVB. Opgave geschied via de aanmeldlink in de gestuurde e-mail van de KNVB.

Maandag 11 december komt Martin Pérez onze vereniging een bezoek brengen. De eredivisiescheidsrechter leidde op vrijdag 13 september 2013 zijn eerste wedstrijd op betaald voetbal-niveau. In het seizoen 2017/2018 maakte hij zijn debuut in de eredivise. Tijdens de lezing op onze clubavond welke start om 20:00u neemt hij ons mee in zijn carriere, valkuilen, hoogtepunten en ambities.10-10-2023

🟩 Aandacht voor toenemende agressie

In het kader van De Week van de Scheidsrechter en de alsmaar toenemende agressie tegen de arbitrage besteedde het BNNVARA Radio 1-programma Dijstra & Evenblij ter plekke hier zondag 8 oktober aandacht aan. Aan het woord kwam onder andere ons lid Jeffrey Adu Boahen. Hij vertelt dat hij een aantal keren per seizoen hiermee te maken krijgt, zoals helaas elk weekend wel ergens op de Nederlandse velden een scheidsrechter of assistent-scheidsrechter dit ook overkomt. Het radiofragment is hier terug te luisteren (en te zien).


25-08-2023

🟩 Geslaagde seizoensopener

Het seizoen 2023/2024 is vrijdag geopend bij COVS Oss-Uden met eerst een training onder leiding van Piërrè-Léon Cornelissen om daarna de laatste wijzingen op het gebied van de spelregels te krijgen van Peter Theunisz.


Tussendoor was er voor de inwendige mens iets lekkers en na afloop was het tijd voor de naborrel mét bitterballen!


Niet alleen leden van de scheidsrechtersvereniging waren welkom, ook enkele verenigingsscheidsrechters uit het werkgebied waren op deze avond present.

07-08-2023

🟩 Handboek Arbitrage

Hét naslagwerk voor alle (KNVB-)officials, naast natuurlijk het spelregelboek: het Handboek Arbitrage. In één document vind je alle informatie die (assistent-) scheidsrechters, rapporteurs en begeleiders nodig hebben om hun ‘vak’ goed en met vertrouwen uit te kunnen oefenen. Afspraken over promotie/degradatie, informatie over de wijze van beoordeling en begeleiding en alle andere belangrijke afspraken die in de loop der jaren over diverse zaken zijn gemaakt.

Hier te downloaden.


08-06-2023

🟩 COVS Oss-Uden op tv in item over agressie

De agressie op en langs de voetbalvelden richting de arbitrage neemt steeds meer toe, zo lijkt het. Wat hier tegen te doen? Regionale tv-zender Dtv Maasdonk besteedde er een item aan waar leden van COVS Oss-Uden aan het woord komen.