22-04-2024
📝

Aankomende maandag staat de eerstvolgende activiteit gepland, dan zien we je graag.

Dan presenteert Peter Theunisz de jaarlijkse sportquiz. Een gezellig samenzijn met daarnaast pittige sportvragen uit de koker van Peter.

Start 20:00u, clubhuis FC Uden. Inloop vanaf 19:30u, de koffie staat klaar!

Tot dan!11-04-2024
Bijeenkomst met KNVB
Planner Arbitrage Veldvoetbal Zuid.

Throwback naar afgelopen maandagavond waar veel COVS Oss-Uden leden aanwezig waren bij een bijeenkomst van Joep Gommans bij COVS Boxmeer-Cuijk. Een interessante avond waar veel is gelachen en informatie rond is gegaan. Joep deed dit voor de eerste keer en dat is fantastisch gegaan!05-02-2024

Column Johnny van Geffen31-01-2024

📝 Algemene Ledenvergadering

Noteer alvast in de agenda. Op maandag 4 maart vindt de Algemene Ledenvergadering van COVS Oss-Uden plaats. De uitnodiging volgt nog.🟩 11-12-2023

Interactieve lezing met Martin Pérez

Martin Pérez uit Helmond was deze maandag gastspreker op de clubavond van COVS Oss-Uden en gaf de aanwezigen een kijkje in de keuken van een scheidsrechter die al jaren actief is in het betaalde voetbal.

Eerst vertelde de 36-jarige over de aanloop, dat be-gon van het fluiten bij zijn vereniging Mierlo-Hout bij de F-jes, via talententrajecten uiteindelijk tot op dit moment ruim tweehonderd wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie en ruim twintig wedstrijden in de Eredivisie.

Hij benoemde verder de mentale weerbaarheid waarover je als leidsman moet beschikken. Een mooi voorbeeld wat hij aanhaalde was het fragment dat Johan Derksen in het programma Vandaag Inside het had over een ‘scheidsrechter die nog niet droog achter zijn oren was’. Hoe ga je daarmee om, want ‘iedereen’ heeft dat gezien of neemt het voor waarheid aan. Zelfreflectie is daarom belangrijk om door te groeien en je verder te ontwikkelen, gaf hij aan.

Martin is ook regelmatig als VAR actief en hij laat beelden zien hoe te handelen of wordt gehandeld in verschillende situaties.

Een kleine dertig belangstellenden stelde ook vele vragen aan Martin, wat een interactieve avond opleverde. En net als bij beslissingen die worden genomen op het veld, leverde dat natuurlijk ook enkele discussies op en... een lege schaal met hapjes! Want onder het genot van een hapje en een drankje werd deze leerzame avond met de typische Brabantse gezelligheid afgesloten.  🟩 05-12-2023

Peter Theunisz staat op de foto in een artikel in De Gelderlander. Hij was zondag de leidsman bij de wedstrijd Vianen Vooruit - Hapse Boys. Het artikel gaat over de pupil van de week bij dat duel, hij is het boegbeeld van de landelijk KiKa-campagne Korte Broek. Het artikel is hier na te lezen.
02-12-2023

Luca van der Wijst maakt kans op Scheidsrechter van het Jaar!

Bij de verkiezing Scheidsrechter van het Jaar is 'onze' Luca van der Wijst eerste geworden in de provinciale eindstand bij de gediplomeerde scheidsrechters. Van harte proficiat! Hij mag op 6 januari naar de KNVB Campus te Zeist tijdens de Dag van de Fairplay. Hier krijgt hij een unieke rondleiding achter de schermen bij de VAR en maakt hij dus kans om de landelijke titel Scheidsrechter van het Jaar te worden! Succes en veel plezier in Zeist Luca!
Ook een mooie prestatie voor nummer 2 Julius van 't Hof. Beiden heren zetten COVS Oss-Uden nogmaals in het zonnetje! 
🟩 17-11-2023

Erelid Theo Kappen overleden

Heden bereikte ons het droevige bericht dat ons erelid én lid van verdienste Theo Kappen is overleden. Theo was vooral een van de drijvende krachten van de Spelregelcommissie. Ons medeleven gaat uit naar zijn vrouw en familie. Herinneringen aan Theo Kappen


Donderdagmorgen 16 november 2023 is Theo Kappen overleden. Hij was al een tijdje ziek. Onlangs liet hij weten, dat hij was uitbehandeld. Theo is thuis in het bijzijn van zijn vrouw en zoon rustig ingeslapen.

 

Theo was vanaf april 1976 lid van COVS Oss-Uden e.o. Hij was dus al 47 jaar lid! Van het begin tot het einde was Theo een actief en betrokken lid van onze COVS-groep. Zijn inzet onder andere voor onze vereniging bezorgde hem een Koninklijke Onderscheiding. Hij was Lid in de orde van Oranje-Nassau. Een van de leukste anekdotes over Theo gaan hierover: De bel gaat. Theo doet open. De burgemeester van Bernheze staat op de stoep. Zegt ze: mag ik even binnenkomen?”. Zegt Theo: “dat komt niet uit, wij krijgen bezoek”. Waarop de burgemeester antwoordde: “Mijnheer Kappen, ik bén het bezoek”. Hij had niets in de gaten dat hij die dag zijn onderscheiding zou krijgen.

 

Voor onze COVS heeft hij veel betekent. En daarom was Theo al een hele tijd Lid van Verdienste én Erelid van onze vereniging. Hij was onder andere langdurig lid van het bestuur, coach van het spelregelteam en lid van de spelregelcommissie. Hij was bij iedere activiteit aanwezig of betrokken. En als hij dan niet kon, dan meldde hij zich altijd af. Het meest trots was Theo wanneer het spelregelteam kampioen van Zuid I of Zuid II was geworden en hij met ‘zijn team’ naar de Nederlandse kampioenschappen kon. Dat zijn team daar niet echt potten kon breken, dat vond hij dan ook weer niet heel erg. Theo genoot ook als zijn spelregelteam, met de dames aan hun jaarlijkse barbecue zaten.

 

Persoonlijke nood: Zelf heb ik Theo vele jaren van dichtbij meegemaakt bij het spelregelteam en bij de spelregelcommissie. Theo was altijd oprecht, betrokken en hij nam geen blad voor de mond. Toen Theo ziek was bleef hij een ongelofelijke ras optimist. Ook zag hij zelf ook wel dat hij behoorlijk achteruitging, hij zag altijd nog lichtpuntjes. Net als zijn naasten zij wij blij dat hem verder leiden bespaard is gebleven. Wij wensen zijn vrouw, zoon en diens gezin heel veel sterkte bij het verwerken van het verlies van hun man, (schoon-)vader en opa.

 

Op verzoek van het bestuur, door Hugo Jaspers.
🟩 15-11-2023

Pilot fitheidsmeting KNVB

Op de thuisbasis en trainingsaccommodatie van COVS Oss-Uden, bij FC Uden, vond deze avond een van de pilots plaats van een fitheidsmeting voor officials. Een kleine dertig (assistent-)scheidsrechters waren present om na een goede warming-up onder leiding van trainer Piërre-Leon Cornelissen deze test om de fitheid van de official te meten aan te gaan.

Hoe zag deze pilot eruit? Officials werden opgedeelt in twee leeftijdsgroepen, van vóór en na 1975, en moesten telkens over een afstand van veertig meter heen en terug lopen binnen een bepaalde tijd, met een korte rustpauze, waarna het tempo telkens werd opgevoerd. Begonnen werd met een snelheid van 8 km/u en eindigend met een snelheid van 22 km/u; oftewel, bij die laatste binnen zes seconden de veertig meter overbruggen. Dat lukte uiteindelijk niemand, want de meesten gaven aan dat deze test behoorlijk pittig is en na het rustige begin het uiterste vraagt van de official. 

12-10-2023
⚽ Aankondiging Pilot KNVB en presentatie Martin Pérez

Vanuit de KNVB zijn ze bezig met de uitrol van een fitheidsmeting voor officials.
Hiervoor willen ze graag beginnen met een pilot bij diverse COVS-groepen. COVS Oss-Uden is benaderd om de pilot voor (assistent-)scheidsrechters op onze trainingsaccommodatie te voldoen. Woensdag 15 november is deze pilot Fitheidsmeeting georganiseerd door de KNVB. Opgave geschied via de aanmeldlink in de gestuurde e-mail van de KNVB.

Maandag 11 december komt Martin Pérez onze vereniging een bezoek brengen. De eredivisiescheidsrechter leidde op vrijdag 13 september 2013 zijn eerste wedstrijd op betaald voetbal-niveau. In het seizoen 2017/2018 maakte hij zijn debuut in de eredivise. Tijdens de lezing op onze clubavond welke start om 20:00u neemt hij ons mee in zijn carriere, valkuilen, hoogtepunten en ambities.10-10-2023

🟩 Aandacht voor toenemende agressie

In het kader van De Week van de Scheidsrechter en de alsmaar toenemende agressie tegen de arbitrage besteedde het BNNVARA Radio 1-programma Dijstra & Evenblij ter plekke hier zondag 8 oktober aandacht aan. Aan het woord kwam onder andere ons lid Jeffrey Adu Boahen. Hij vertelt dat hij een aantal keren per seizoen hiermee te maken krijgt, zoals helaas elk weekend wel ergens op de Nederlandse velden een scheidsrechter of assistent-scheidsrechter dit ook overkomt. Het radiofragment is hier terug te luisteren (en te zien).


25-08-2023

🟩 Geslaagde seizoensopener

Het seizoen 2023/2024 is vrijdag geopend bij COVS Oss-Uden met eerst een training onder leiding van Piërrè-Léon Cornelissen om daarna de laatste wijzingen op het gebied van de spelregels te krijgen van Peter Theunisz.


Tussendoor was er voor de inwendige mens iets lekkers en na afloop was het tijd voor de naborrel mét bitterballen!


Niet alleen leden van de scheidsrechtersvereniging waren welkom, ook enkele verenigingsscheidsrechters uit het werkgebied waren op deze avond present.

07-08-2023

🟩 Handboek Arbitrage

Hét naslagwerk voor alle (KNVB-)officials, naast natuurlijk het spelregelboek: het Handboek Arbitrage. In één document vind je alle informatie die (assistent-) scheidsrechters, rapporteurs en begeleiders nodig hebben om hun ‘vak’ goed en met vertrouwen uit te kunnen oefenen. Afspraken over promotie/degradatie, informatie over de wijze van beoordeling en begeleiding en alle andere belangrijke afspraken die in de loop der jaren over diverse zaken zijn gemaakt.

Hier te downloaden.


08-06-2023

🟩 COVS Oss-Uden op tv in item over agressie

De agressie op en langs de voetbalvelden richting de arbitrage neemt steeds meer toe, zo lijkt het. Wat hier tegen te doen? Regionale tv-zender Dtv Maasdonk besteedde er een item aan waar leden van COVS Oss-Uden aan het woord komen.