COVS Oss-Uden zaalvoetbalteam wint brons op NK

COVS OSS-UDEN ZAALVOETBALTEAM WINT BRONS OP NK.


Verslag voetbalteam Nederlands Kampioenschap Zaalvoetbal 


Op zaterdag 21 januari 2017 deed een team van COVS Oss Uden e.o. mee aan het Nederlands Kampioenschap Zaalvoetbal in de prachtige Bosbadhal in Emmeloord. 


Deelnemers Pepijn van der Ven, Sylvester Rodrigues Bonito, Ron van de Ven en Ron Kerkhof kregen in Flevoland versterking van twee leden van COVS Boxmeer-Cuijk, te weten Rachid Hajo en Rubin van Riel.  


We zaten in een poule met Zwolle, Arnhem en de Zaanstreek. Om 10.00 uur startten we met een wedstrijd tegen organisator Zwolle. Deze werd eenvoudig in een 4-0 winst omgezet, met doelpunten van Ron van de Ven, Rachid Hajo (2) en Rubin van Riel. De tweede wedstrijd was tegen COVS Arnhem, wat een taaie tegenstander bleek. Lang keek Oss-Uden tegen een achterstand aan, maar enkele minuten voor tijd kreeg doelman Pepijn van de Ven het op zijn heupen en tekende snoeihard de gelijkmaker aan. 1-1 en daarmee lag deelname aan de kruisfinales voor het grijpen. Hiervoor mochten we niet verliezen van de Zaanstreek. Via Rachid en tweemaal Rubin kwamen we op 0-3 voorsprong, waarna Zaanstreek nog de eretreffer noteerde. Met zeven punten uit drie plaatsten we ons als nummer 2 van de poule voor de halve finale. 


Hierin was Groningen de tegenstander. Een opponent waar we het vaak lastig tegen gehad hebben. Beide ploegen begonnen afwachtend, namen weinig risico. Zes minuten voor tijd sloeg de schrik toe in zaal 2 van de Bosbadhal, toen Sylvester Rodrigues ineens kermend van de pijn naar de grond ging, zonder een tegenstander in de buurt. Dit bleek uiteindelijk een zweepslag te zijn, en Sylvester kon niet verder. Ron Kerkhof kwam voor hem in de plaats. We waren even van slag, en Groningen profiteerde daarvan door met een frommelgoaltje de 0-1 aan te tekenen. We zetten alles op alles, en kregen een kleine kans op de gelijkmaker, maar helaas viel die niet. Groningen ging door naar de kruisfinale en voor Oss-Uden restte de strijd om het brons. 


Hierin kwamen we een oude bekende tegen, namelijk Arnhem. We waren nog een beetje van de leg en kwamen op 0-1 achterstand. Rachid trok de stand gelijk en scoorde daarna nogmaals. Rubin tekende voor 1-3 en in de slotfase kwam Arnhem terug tot 2-3. Met veel pijn en moeite doorstonden we de aanvalslust van de tegenstander en trokken zo de zege over de streep.


Zo wisten we dus de derde plaats te bemachtigen. Al met al geen slecht resultaat, en zeker gezien de omstandigheden van twee gastspelers die ons behulpzaam wilden zijn.


De titel ging uiteindelijk naar COVS Nijverdal, die Groningen wisten te verslaan in de finale. COVS Zaanstreek nam de fair-play prijs mee naar huis. 


Onze dank gaat uit naar de organiserende vereniging COVS Zwolle, die het werkelijk tot in de puntjes geregeld hadden, alsmede aan de scheidsrechters van deze dag. Ook speciaal woord van dank aan de EHBO vereniging Noordoostpolder voor het verzorgen van de onfortuinlijke Sylvester.


Langs deze weg willen we Sylvester Rodrigues een spoedig herstel toewensen!Het voetbalteam van COVS Oss-Uden e.o.
onze sponsoren

C.O.V.S. Oss-Uden eo